Je komt er in de schoonmaak

Begin juli startte OSB de arbeidsmarktcampagne Je komt er in de schoonmaak. De campagne is gericht op het werven van praktisch opgeleide jongeren. De campagne levert in verschillende landelijke media publiciteit voor de schoonmaakbranche op.

RTLZ en BNR Nieuwsradio
Op 1 augustus verscheen op RTLZ een uitgebreid artikel over werken in de schoonmaakbranche:
Duizenden schoonmakers nodig, maar die zijn niet te vinden m.m.v. OSB-leden Novon en Toekomst Schoonmaakbedrijven.

Ook was Jacco Vonhof (eigenaar van Novon) te horen op BNR Nieuwsradio. Terugluisteren? BNR Nieuwsradio vanaf ongeveer 9:39.

AD
Op 24 juli verscheen in het AD een interview met Jeroen Bilkes (Rietbroek), één van de glazenwassers die als boegbeeld in de campagne optreedt.
Van personal trainer tot glazenwasser: ‘Ik wil nooit meer anders’.

Metro
Op 25 september stond glazenwasser Quincy Kolfschoten (GGM, gespecialiseerd in glas- en gevelreiniging en onderdeel van OSB-lid Buné Beheer) in dagblad de Metro, op de cover en op pagina 8 van de printeditie en in de online editie.

De 20-jarige Quincy vertelt vol enthousiasme over de voordelen van het werken als glazenwasser, ‘een prachtvak, je ziet van alles, het betaalt goed en het is vet gezellig met m’n collega’s.’

Complete toolkit voor eigen arbeidsmarktcampagne
Zoals u waarschijnlijk weet, is onze campagne ‘Je komt er in de schoonmaak’ vol op stoom geraakt. De campagne ondersteunt ondernemers in de branche in hun activiteiten om de vele openstaande vacatures te vervullen. ‘Je komt er in de schoonmaak’ geeft een positief en eerlijk beeld over werken in de schoonmaak- en glazenwassersbranche en moet leiden tot een beter begrip over demogelijkheden die de branche biedt en verbetering van de waardering van het werk. Er is – speciaal voor leden – een complete toolkit beschikbaar, met social media posts, foto’s en posters. Hiermee kunt u relatief eenvoudig uw werving naar nieuw personeel meer zichtbaarheid en impact geven. Ga naar ledennet voor deze toolkit, en om de OSB campagne materialen meteen te kunnen gebruiken.

Na publicatie van bovenstaand artikel werd bekend dat ‘onze’ Quincy gevraagd is voor deelname aan Holland’s got Talent. OSB feliciteert hem van harte met deze nominatie! www.ad.nl/video/zingende-glazenwasser-gevraagd-voor-holland-s-got-talent~p49133